Buscar en nuestro blog:

21 octubre 2015

UTSM - ULTRA TRAIL SERRA MONTSANT 101Km

L' UTSM és una cursa a peu, assequible tot i els seus 101kms i 4000m de desnivell positiu, que aspira a experimentar amb total llibertat i semi-autonomia un marc de tradició eremítica que va servir com a lloc aïllat del món als ermitanys que van buscar voluntàriament el retorn a l'austeritat, la simplificació i la contemplació en silenci en un entorn perfecte com és el Montsant (d'aquí el seu nom Mont Sant). UTSM neix de la idea d'originar una trobada equilibrada entre l'entorn natural d'un valor molt especial com és el Parc Natural de la Serra de Montsant, les persones que viuen i treballen als pobles integrats al territori, la bona organització, senyalització i els esportistes que amb el seu compromís esportiu i humà traçaran el recorregut que els uneix. Les 9:00h del matí d’un 17 d’octubre de 2015, un bon dia amaneix en Cornudella de Montsant, i primera pujada a la serra major del macís, quasi 600m de desnivell positiu, un Ventós per començar la jornada, i a bon ritme.


Durant 5 km anem crestejant el cim fins a començar una dura baixada que ens portarà a una de les poblacions que rodeja el Parc Natural, Ulldemolins. Primer avituallament en cruasans com els de ca la Rosalia que donarà forces per recorre els pròxims 25km en desnivell negatiu i pla. Tram perillós alhora de mantindré un ritme còmode i no pecar en augmentar-ho. En este punt vaig començar el viatge en Sergi Monlleó, company en el que vaig compartir la resta de trajecte, una vida...De nou tornada a pujar la serra de Montsant, aquesta vegada passant per l’Ermita de Sant Salvador, santuari enclavat a la roca, en zones de alt desnivell, sobre passant els 42km i esperant el Punt de vida en menjar i roba calenta. Allí espera la família al complet, incansables, compartint les vivències i donant ànims. Son ells la energia que necessites, encara que en moltes vegades et quedaries allí en ells...


 

Ja en marxa i pràcticament caminant, ens dirigim a la Figuera, població situada a més altura de la comarca, aproximant-nos ja en els frontals encesos. Des d’ací comença la última gran pujada a Serra Major, un ascens silenciós a plena nit divisant diverses agrupacions acompanyant-nos per davant i per darrere. Ja dalt i sobre passant un parell de trams més tècnics apleguem als 5 kms més llargs de tot el recorregut, 5.000m de monotonia i poca visibilitat per la densa boira.
El treball ja estava fet, últims tobogans i a córrer!!! En les últimes reserves de forces anem avançant uns quants finishers i entrant a bon ritme en meta... JA ESTÀ...“Camina a soles i aplegaràs ràpid, camina acompanyat i aplegaràs més lluny”

(Proverbi Xinés)


Gràcies a Sergi per compartir un tros de vida en mi, a la meua família per donar-me forces quan ja no hi ha, i a Sònia per estar ací...
SEMPRE...
Vos estime!!!  
3er Trail El Ventós 2015
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario